Onze Cuvées

Blanc de Blanc

Cuvée Seigneur Ruffus – Blanc de Blanc


  • Schuimwijn van 100% Chardonnay, daarom « Blanc de Blancs » genaamd.

  • De wijn ondergaat gedurende 12 maanden een tweede gisting in de fles, waardoor de aromatische intensiteit ontwikkelt.

  • Weining zoet: 7g/L suiker, met eigenschappen tussen brut en extra-brut.

  • 75cl – 12.5%

Rose

Cuvée Seigneur Ruffus – Rosé


  • Mengeling van Chardonnay, Pinot noir en Pinot Meunier.

  • Pinot, gevinifieerd als rode wijn, geeft de typische kleur.

  • De wijn ondegaat gedurende 12 maanden een tweede gisting in de fles waardoor de aromatische intensiteit ontwikkelt.

  • 75cl – 12.5%

Sauvage

Cuvée Seigneur Ruffus – Brut Sauvage


  • Schuimwijn van 100% Chardonnay (« Blanc de Blancs »).

  • De wijn ondegaat gedurende 12 maanden een tweede gisting in de fles waardoor de aromatische intensiteit ontwikkelt.

  • Deze wijn bevat minder dan 2g/L suiker. Deze lage dosis laat de kracht van het produkt spreken. Dit soort droge schuimwijn, « Extra Brut » of « Brut Zéro » genaamd, wordt vooral door wijnkenners lekker gevonden.

  • 75cl – 12.5%

Dragone

Cuvée Franco Dragone Millésime 2011/h2>

  • Prestige cuvee, millesime 2011

  • Mengeling van onze beste oogsten van chardonnay, pinot noir en pinot meunier

  • Opvoeding op eiken vaten, twee jaar « sur latte »

  • Beperkte oplage van 3.000 genummerde flessen

  • Fles is verpakt en geplaatst in een koffertje, ontworpen door Franco Dragone en voorzien van een kristal Swarovski.

  • 75cl – 12.5%

ratafia

Ratafia de Ruffus


  • Eau-de-vie toegevoegd aan vers druivensap. De toevoeging van alcohol laat de gisting stoppen. De Eau-de-vie komt van onze wijn die door de distillerij van Biercée gebrouwen wordt.

  • De ratafia blijft een jaar in houten vaten rijpen.

  • Heel zoet produkt dat vooral als aperitief of als dessertwijn gedronken wordt. Ratafia wordt ook dikwijls voor culinaire gerechten en voor pralines gebruikt.

  • 50cl – 18.5%

blanc rose sauvage dragone ratafia